Když ztichne hlas…

.. neznamená to nutně, že se zastaví čas nebo láska k tomu, co člověk dělá rád a především srdcem. Tak jako se zřejmě každého dotkla situace vyvolaná virem Covid, se dotkla i našeho sboru. Slavíci se museli také smířit s nařízeními a opatřeními, které se týkaly celé naší země. O výše zmíněném viru toho bylo za poslední půl rok řečeno, napsáno, zdokumentováno a, co já vím, co všechno ještě „no“, hodně, takže tomu bych se tady úplně věnovat nechtěla. Vnímáme tuto skutečnost každý po svém, někdo více, jiný méně. Jeden má takový názor, druhý onaký, v podstatě můžeme být rádi, že se „tak trochu shodneme“.
Po opravdu dlouhé pauze se poslední srpnovou středu sešli také Slavíci k zahájení nového roku plného práce. Přece jen jsme svázáni „slavičí pupeční šňůrou“ a děláte-li něco dvacet, třicet, čtyřicet let, každý týden pravidelně, náhlá absence je věc, která se vašeho života dotkne, ať chcete nebo ne. Každý se s tím vyrovnával po svém, ale myslím, že všichni jsme se těšili, až se budeme moci opět sejít, a znovu si zazpívat. Přes fakt, že se něco půl roku nepoužívá a může to malinko kulhat, jsme se pochlapili, (dámy prominou) a trochu rozhýbali hlasivky a oprášili party. Někteří jsme se potkali začátkem srpna na pacovském hřbitově při tradiční vzpomínce na naše bratry, sestry, kamarády a především Slavíky, kteří už mezi námi nejsou, ale z našich srdcí a vzpomínek nezmizí.
Chvíli bude trvat, než naladíme hlasy, ale jsem si jistá, že nadšení a píle nám to hodně usnadní. Rozhodně se na to těšíme, a všichni doufáme, že nás virová situace opět nepřipraví o možnost se scházet a věnovat se tomu, co máme všichni tak rádi – sborovému zpěvu.
Náš koncertní podzim bude skromný, ale ani to mi nebrání srdečně vás pozvat na XII. ročník „Pacovských podzimních nokturn“, který zahájíme 10. 10. 2020 1. nokturnem v zámeckém sále a to úderem 19:00 hodiny večerní. Velmi vzácným a milým hostem bude paní Tatjana Tláskalová s „Hudebně recitačním pásmem“. Tato dáma je velmi úzce spjata s MSFHR (mezinárodní sborový festival hudebního romantismu) ve Vlachově Březí. Jako ředitelka festivalu přišla se Slavíky mnohokrát do styku a pokaždé to byla spolupráce velmi příjemná. Kde je dobré srdce, je dobrá vůle, a jde je dobrá vůle, tam je dobré srdce. Velice se na paní Tláskalovou těšíme a doufáme, že se na oplátku ona u nás bude cítit tak dobře, jako je Slavíkům pokaždé ve Vlachově Březí.
Druhým a zároveň v letošním roce posledním nokturnem bude 20. 12, vánoční koncert v kostele sv. Archanděla Michaela v čase od 16:00.
Na oba naše hudební svátky vás všechny srdečně zvu a velmi se těším s vámi na shledanou buď v zámeckém sále nebo v kostele. Do té doby bych všem chtěla popřát mnoho zdraví a pevných nervů pro boj, který si musíme vybojovat především sami. Být zdráv je dnes velké štěstí a já opravdu doufám, že nám ho bude dopřáno všem, abychom se mohli těšit na shledání, která nám přináší radost a víru v dobré časy. Mějte se hezky a brzy na shledanou.

Za PS Slavík Pacov Hana Kateřina Votápková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *