Baška – MFPS – 13. – 15. 5. 2016

Slavíci zpívali s radostí blízko i v dáli

Ve dnech 13. – 15. 5. 2016 se pěvecký sbor Slavík zúčastnil 4. ročníku Mezinárodního festivalu pěveckých sborů v Bašce blízko Frýdku-Místku. Festival pořádá Lašský smíšený pěvecký sbor ke vzpomínce na spolupráci s operním pěvcem Eduardem Hakenem v obci Baška a v přilehlých městech a obcích.

Na tento velkolepý festival přijalo pozvání 12 pěveckých sborů převážně z České republiky, ze Slovenska a Polska.  Slavík zazpíval celkem třikrát – na zahájení festivalu v kostele sv. Václava v Bašce, v kostele Všech svatých ve Frýdku-Místku a nakonec v kostele sv. Jana Nepomuckého v Pražmě. Celým festivalem provázela dvojice moderátorů, kteří stručně představovali vystupující sbor posluchačům. Během celého našeho pobytu nás doprovázel člen Lašského smíšeného pěveckého sboru pan Pavel Lička, který nás informoval o dění na festivalu a nakonec nás provedl Frýdkem-Místkem a okolím Bašky.

Celý festival probíhal podle našich představ. Výkony vystupujících sborů byly velice zdařilé, i my jsme byli se svým výkonem spokojeni. Tímto děkujeme Lašskému smíšenému pěveckému sboru za pozvání a za vynikající organizaci celého festivalu.

Také jsme měli tu čest přijmout pozvání od humpoleckého pěveckého sboru Čech a Lech na 13. setkání pěveckých sborů „Tóny v zahradě“, které se konalo 25. 6. 2016 v zahradě humpoleckého muzea. Setkání se zúčastnil také pěvecký sbor Záboj z Pelhřimova. Koncert završila Písnička česká, kterou společně zazpívaly všechny tři sbory. Děkujeme humpoleckému pěveckému sboru Čech a Lech za pozvání na velice příjemné setkání.

        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *