Vánoční koncert v Pacově – 23. 12. 2018

 

Den před Štědrým dnem se sbor opět sešel, a tentokrát to bylo bez cestování. Poslední předvánoční koncert patří již tradičně Pacovu a kostelu svatého Michaela. Pozvání na toto vystoupení v roli hostů přijalo Saxofonové kvarteto z pacovské ZUŠ pod vedením pana Vojtěcha Kudrny. Po první skladbě následovalo úvodní slovo Evy Novákové a koncert se mohl rozeznít na plné obrátky.
Zazněl stejný program jako při předchozích koncertech v Černovicích a Lidmani, ovšem s jistými změnami. Po deseti skladbách, ve kterých nechybělo sólo Kateřiny Jaklové – O Vánocích, ale také sólo Lenky Klátilové s klavírním doprovodem pana Vojtěcha Kudrny – Byla cesta ušlapaná, jsme prostor před diváky, kteří zaplnili kostel, přenechali našim hostům ve složení Vojtěch Kudrna, František Zajíc, Tomáš Kamír a Václav Peroutka, aby nechali kostelem rozeznít své nástroje.
Jejich program zahrnoval těchto šest skladeb, Bílé Vánoce – I. Berlin, Greensleeves – anonym, Hallelujah – L. Cohen, Tichá noc – F. X. Gruber, Amazing Grace – J. Newton a Rolničky – J. L. Pierpont. Sedmá píseň byla skladbou společnou, Když mraky jdou – B. Graham s českým textem P. Jirků, a my tímto celému kvartetu velmi děkujeme za přijetí pozvání a věříme, že jsme se neviděli naposledy.
Dozpívali jsme zbylé písně v programu a před poslední skladbou Tichá noc si závěrečné slovo vzala naše paní dirigentka a po ní se s publikem za celý sbor rozloučila Eva Nováková. Pan farář pak svými slovy koncert zakončil. Zmíněnou píseň si naši hosté a diváci zazpívali s námi.  Věřím, že se všem koncert líbil tak jako nám a patří jim velký díky za to, že v předvánočním čase dokážou stres hodit za hlavu a na chvíli se zastaví, aby si užili hudbu společně s nimi.

Za PS Slavík Hana Kateřina Votápková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *