Tříkrálový koncert v Obratani a ve Věžné – 5. 1. 2019

Pro Slavíky bylo zahájení tradičních tříkrálových koncertů netradiční. Poprvé náš sbor totiž zavítal do Obrataně. Malý kostelík i přes mrazivé počasí zaplnilo obecenstvo hojným počtem. Měli jsme radost, že si nás přišlo poslechnout tolik lidí a nechyběli ani Tři králové. Úderem půl páté byl koncert zahájen úvodním slovem Evy Novákové. Pak už následoval program pečlivě sestavený naší sbormistryní Lenkou Klátilovou. Pro oba koncerty vybrala stejné skladby, jako pro koncert v Pacově s drobnými změnami, sólová skladba byla jen jedna. Píseň „Byla cesta ušlapaná“ si zazpívala naše sbormistryně sama a překrásně. Dále do programu zařadila píseň Hallelujah – L. Cohen  arr P. Koronthály.
Skladby plynuly rychleji, než bychom si přáli, a nakonec jsme dospěli k poslední skladbě a museli se pro toto odpoledne s velmi milým publikem rozloučit. Diváci ocenili naše vystoupení potleskem a těšit nás může, že organizátoři tohoto koncertu pronesli přání, že by nemuselo zůstat jen u jedné návštěvy a z Tříkrálového vystoupení našeho sboru by se mohla stát tradice. A to je pro nás pocta, odměna, ale i výzva.
Mrzelo nás, že jsme nemohli v Obratani zůstat o chvíli déle, ale Slavíky už netrpělivě očekávali ve Věžné, kde nás přivítali již po osmé. Vždy je tu milo, vlídno, a u srdce zahřeje nejen svařák, grog či čaj. Pro nás je to hlavně přátelství, a pospolitost, která z místních vyzařuje. Přivítáni panem starostou Ladislavem Vlachem a děvčaty, která se o nás jako vždy výtečně postarala, přesunuli jsme se na obecní úřad, kde na nás čekalo občerstvení.
V kostele svatého Jiří se konala mše a po jejím skončení už patřil kostelík nám. Příprava potřebných věcí, jako je instalace piana a poslední úpravy vzhledu netrvala příliš dlouho a úderem půl sedmé mohl sbor znovu zahájit své pásmo. I přes prvotní obavy, že diváků nebude mnoho, se nakonec kostel zaplnil a dle ohlasu během a po skončení koncertu, se všem velmi líbil. My jsme si ho tedy užili krásně a už teď se těšíme na devátý ročník.
S večerem jsme se s občany Věžné přesunuli do místní hospody ke společnému posezení, jedlo se, pilo a zpívalo. O kytarový doprovod se postaral náš kamarád a Slavík Pavel Martinec a my jsme ho zase moc rádi viděli. V této milé atmosféře jsme zakončili naše cestování za vánočními koncerty.
Ráda bych Vám všem za PS Slavík popřála v novém roce hlavně hodně zdraví, lásky a pohody. Mnoho splněných snů a přání, ale také dostatek Vaší úcty, vnímavosti a pochopení pro lidi okolo Vás. Velice se budu těšit na shledání s každým z Vás při koncertech našeho sboru, nebo při jakékoli jiné příležitosti.
Za PS Slavík Hana Kateřina Votápková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *